
Необходими продукти:
- картофи - 6 бр. по - големи
- олио
- масло - 100 г
- чесън - 1 глава, по - голяма
- морска сол
- черен пипер
- галета
Начин на приготвяне:
- Измийте картофите и ги обелете. Всеки картоф трябва да нарежете с подходящ нож на ветрило - на тънки резенчета на малко разстояние едно от друго, като не слизате с ножа до долу, за да може картофите да стоят цели и да не се разпадат .
- Подредете нарязаните картофи в намазнена тава и покрийте с част от маслото всеки. Сложете да се пекат в предварително загряна силна фурна за 25 минути.
- Извадете тавата и поръсете картофите с морска сол и черен пипер. Между резените на картофите разпределете тънки филийки нарязан чесън.
- Поръсете с галета и отново добавете тънки парченца масло върху всеки картоф. Доопечете картофите за още 20 минути.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
22.04.25 10:14
5421

Вкусни морковени мъфини без захар
22.04.25 10:14
1512

Рецепти за неделния ден: От закуска до вечеря
22.04.25 10:14
3506