Необходими продукти:
- картофи - 6 бр. по - големи
- олио
- масло - 100 г
- чесън - 1 глава, по - голяма
- морска сол
- черен пипер
- галета
Начин на приготвяне:
- Измийте картофите и ги обелете. Всеки картоф трябва да нарежете с подходящ нож на ветрило - на тънки резенчета на малко разстояние едно от друго, като не слизате с ножа до долу, за да може картофите да стоят цели и да не се разпадат .
- Подредете нарязаните картофи в намазнена тава и покрийте с част от маслото всеки. Сложете да се пекат в предварително загряна силна фурна за 25 минути.
- Извадете тавата и поръсете картофите с морска сол и черен пипер. Между резените на картофите разпределете тънки филийки нарязан чесън.
- Поръсете с галета и отново добавете тънки парченца масло върху всеки картоф. Доопечете картофите за още 20 минути.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш
26.12.24 23:26
19460
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар
26.12.24 23:26
13798
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
26.12.24 23:26
830