
Необходими продукти:
- картофи - 6 бр. по - големи
- олио
- масло - 100 г
- чесън - 1 глава, по - голяма
- морска сол
- черен пипер
- галета
Начин на приготвяне:
- Измийте картофите и ги обелете. Всеки картоф трябва да нарежете с подходящ нож на ветрило - на тънки резенчета на малко разстояние едно от друго, като не слизате с ножа до долу, за да може картофите да стоят цели и да не се разпадат .
- Подредете нарязаните картофи в намазнена тава и покрийте с част от маслото всеки. Сложете да се пекат в предварително загряна силна фурна за 25 минути.
- Извадете тавата и поръсете картофите с морска сол и черен пипер. Между резените на картофите разпределете тънки филийки нарязан чесън.
- Поръсете с галета и отново добавете тънки парченца масло върху всеки картоф. Доопечете картофите за още 20 минути.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Как да си приготвим енергийни бонбони без захар
08.06.25 04:24
1099


Рецепта за вкусно ягодово тирамису
08.06.25 04:24
3425
Акценти



Зингаревич ще предложи 3 варианта за бъдещето на Ботев
08.06.25 04:24
4098

Рекорд! В Казанлък приготвиха най-дългата вита баница с рози
08.06.25 04:24
718




