Необходими продукти:
- картофи - 6 бр. по - големи
- олио
- масло - 100 г
- чесън - 1 глава, по - голяма
- морска сол
- черен пипер
- галета
Начин на приготвяне:
- Измийте картофите и ги обелете. Всеки картоф трябва да нарежете с подходящ нож на ветрило - на тънки резенчета на малко разстояние едно от друго, като не слизате с ножа до долу, за да може картофите да стоят цели и да не се разпадат .
- Подредете нарязаните картофи в намазнена тава и покрийте с част от маслото всеки. Сложете да се пекат в предварително загряна силна фурна за 25 минути.
- Извадете тавата и поръсете картофите с морска сол и черен пипер. Между резените на картофите разпределете тънки филийки нарязан чесън.
- Поръсете с галета и отново добавете тънки парченца масло върху всеки картоф. Доопечете картофите за още 20 минути.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Как да си направим бърза шарена туршия
02.11.25 23:15
13560
Как се приготвя печена тиква по турски
31.10.25 23:30
69501
Лесен и бърз начин за приготвяне на кисело зеле в буркан
30.10.25 23:15
9567
Акценти
Виж всички
По-голяма ледена пързалка ще радва пловдивчани тази година
04.11.25 13:00
5034
Силно земетресение в Гърция се усети и в Пловдив
05.11.25 09:33
23221
„Умни” гривни следят самотни възрастни хора в Пловдив
04.11.25 20:00
3714
Темите на Traffic News
Вирус с дълъг възстановителен период върлува в Пловдив
25.10.25 14:00
56540