Необходими продукти:
- картофи - 6 бр. по - големи
- олио
- масло - 100 г
- чесън - 1 глава, по - голяма
- морска сол
- черен пипер
- галета
Начин на приготвяне:
- Измийте картофите и ги обелете. Всеки картоф трябва да нарежете с подходящ нож на ветрило - на тънки резенчета на малко разстояние едно от друго, като не слизате с ножа до долу, за да може картофите да стоят цели и да не се разпадат .
- Подредете нарязаните картофи в намазнена тава и покрийте с част от маслото всеки. Сложете да се пекат в предварително загряна силна фурна за 25 минути.
- Извадете тавата и поръсете картофите с морска сол и черен пипер. Между резените на картофите разпределете тънки филийки нарязан чесън.
- Поръсете с галета и отново добавете тънки парченца масло върху всеки картоф. Доопечете картофите за още 20 минути.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 16:35
486
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 16:35
1340
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 16:35
13906
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 16:35
560
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 16:35
1489
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 16:35
6578
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 16:35
6412
Спират светофари на кръстовище в Смирнеснки заради ремонт
22.11.24 16:35
1963