Гофретите са една от традиционните закуски, на които българската домакиня залага , за да зарадва семейството си. Почти няма да срещнете човек, който не си спомня с умиление за вкусните гофрети, когато се присеща за вкусотии, с които е бил хранен като дете.
Направата им не изискава майсторство и кой знае какви похвати в кухнята, но за сметка на това все пак има малки тънкости, които не може да пропуснете. Ето как да превърнете сместа им във феерия от вкусове. Оставяме на вас да прецените с какво да ги гарнирате след това- като класика остават течния шоколад, домашното сладко или конфитюра.
Необходими продукти:
- яйца - 3 бр
- брашно - 250 гр
- прясно мляко - 250 мл
- масло - 100 гр
- захар - 2 с.л.
- бакпулвер - 1.5 чаена лъжица
- сол - 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне:
- Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците с щипка сол.
- Смесете в купа брашното, бакпулвера и солта.
- Разбийте жълтъците с прясното мляко и захарта. Постепенно добавете смесените сухи съставки. Към така полученото тесто добавете постепенно и при непрекъснато разбиване разтопеното масло. Трябва да се получи меко тесто. Добавете към него разбитите на сняг белтъци.
- Тестото не се нуждае от втасване, затова можете да пристъпите към печенето на гофретите веднага.
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш