Арменското реване е вкусен десерт, вдъхновен от класическото реване, но е малко по-лек и не толкова сладък, но също толкова сочен и вкусен.
Необходими продукти:
4 яйца
1 ч.ч. захар
7 с.л. брашно
7 с.л. пшеничен грис
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
За сиропа: 800 мл. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разбъркайте яйцата и захарта до пълното ѝ разтваряне.
Добавете предварително смесените брашно, бакпулвер, грис и ванилия.
Печете 25-30 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна.
След изпичането, извадете от фурната и оставете за 3-4 минути, след което залейте със студеното и неподсладено прясно мляко.
Десертът съхранявайте в хладилник и сервирайте охладен с малко бита сметана или топка сладолед.
Добър апетит!
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква