Прибираш се вкъщи и отново нямаш нито време, нито пък сили за готвене. Рецептата за пиле Дженовезе е едно вкусно спасение в този момент! Минимум усилия, максимално вкусен резултат! Тя е толкова лесна, че е подходяща за приготвяне и от най-големите новаци в кухнята. Пилешките филенца със сос Дженовезе са нискокалорични и много крехки, комбинират се идеално с любимата ви свежа салата.

Необходими продукти:

пилешко месо - 600 грама (охладено бяло пилешко)

песто - 1/3 чаена чаша

лимонов сок - 2 супени лъжици

моцарела - 2 броя (топки)

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за пиле Дженовезе е изборът на пилешкото месо. Изберете охладено бяло пилешко месо, най-добре от български производител. Измийте го, подсушете го, след което го намажете добре пестото и лимоновия сок.

В малка тава поставете хартия за печене и наредете овкусените пилешки филенца в нея. Печете за 30 минути на 170 градуса в предварително загрята фурна, като на половината от времето обърнете филенцата от другата страна.

Нарязвате моцарелата на шайби и ги нареждате върху филенцата, след което печете още около 4-5 минути, докато моцарелата се разтопи.

 

Източник: supichka.com