Прибираш се вкъщи и отново нямаш нито време, нито пък сили за готвене. Рецептата за пиле Дженовезе е едно вкусно спасение в този момент! Минимум усилия, максимално вкусен резултат! Тя е толкова лесна, че е подходяща за приготвяне и от най-големите новаци в кухнята. Пилешките филенца със сос Дженовезе са нискокалорични и много крехки, комбинират се идеално с любимата ви свежа салата.
Необходими продукти:
пилешко месо - 600 грама (охладено бяло пилешко)
песто - 1/3 чаена чаша
лимонов сок - 2 супени лъжици
моцарела - 2 броя (топки)
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за пиле Дженовезе е изборът на пилешкото месо. Изберете охладено бяло пилешко месо, най-добре от български производител. Измийте го, подсушете го, след което го намажете добре пестото и лимоновия сок.
В малка тава поставете хартия за печене и наредете овкусените пилешки филенца в нея. Печете за 30 минути на 170 градуса в предварително загрята фурна, като на половината от времето обърнете филенцата от другата страна.
Нарязвате моцарелата на шайби и ги нареждате върху филенцата, след което печете още около 4-5 минути, докато моцарелата се разтопи.
Източник: supichka.com
Още от категорията
Виж всички
Как да си приготвим бърза туршия със зеле
Рецепта за кекс със сини боровинки
Рецепта за домашен чипс от картофи
Акценти
Виж всички
Жалби блокираха проекти за над 40 млн. лв. в Пловдив
Църквата почита Света Анна - майка на Богородица
Приеха бюджета на ДОО за 2026 г. на първо четене