
Продукти:
- 4 сушени гъби шийтаке
- 1/4 ч.ч. олио
- 2 филийки корен джинджифил
- 5 скилидки чесън
- 100 г свинско месо
- 100 г сурови скариди
- 100 г кармали
- 6 листа китайско зеле
- 1 морков
- 1 кг нудли Хокиен
- 1 с.л. соев сос
- 1 с.л. тъмен соев сос
- 2 ч.л. червено оризово вино
- 1/2 ч.л. захар
- 5 стръка пресен лук
- 1 яйце
- 2 червени люти чушки "Птиче око"
- 1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Накиснете гъбите шийтаке в гореща вода за 20 минути. Прецедете ги, като запазите водата.
2. Сварете нудълите в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета.
3. Нарежете всички зеленчуци - чесънът нарежет на едро, морковът и джинджифилът нарежете на тънки пръчици, гъбите, калмарите и зелето нарежете на тънки ивици, пресният лук нарежете натънки кръгчета. Нарежете месото на малки парченца, обелете скаридите.
4. Загрейте тиган уок и по ръба му сипете олио. Запържете чесъна, джинджифила и бялата част на пресния лук. След минута добавете парченцата месо, скаридите и калмарите. Запържете за още 1 минута, като разбърквате непрекъснато. Добавете още малко олио и запържете морковите, гъбите и зелето.
5. Добавете прецедените нудъли и разбъркайте. Добавете двата вида соев сос, захарта, солта и оризовото вино. Разбъркайте енергично. Избутайте нудълите със зеленчуци в единия край на тигана и в свободния чукнете яйцето. Разбъркайте енергично и смесете с останалите продукти. Накрая добавете зелената част на пресния лук.
6. Сервирайте ястието веднага.
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита

Как лесно да си приготвим крокети със сирена

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
Акценти






Нов шеф поема Второ РУ в Пловдив


