Продукти:
- 4 сушени гъби шийтаке
- 1/4 ч.ч. олио
- 2 филийки корен джинджифил
- 5 скилидки чесън
- 100 г свинско месо
- 100 г сурови скариди
- 100 г кармали
- 6 листа китайско зеле
- 1 морков
- 1 кг нудли Хокиен
- 1 с.л. соев сос
- 1 с.л. тъмен соев сос
- 2 ч.л. червено оризово вино
- 1/2 ч.л. захар
- 5 стръка пресен лук
- 1 яйце
- 2 червени люти чушки "Птиче око"
- 1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Накиснете гъбите шийтаке в гореща вода за 20 минути. Прецедете ги, като запазите водата.
2. Сварете нудълите в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета.
3. Нарежете всички зеленчуци - чесънът нарежет на едро, морковът и джинджифилът нарежете на тънки пръчици, гъбите, калмарите и зелето нарежете на тънки ивици, пресният лук нарежете натънки кръгчета. Нарежете месото на малки парченца, обелете скаридите.
4. Загрейте тиган уок и по ръба му сипете олио. Запържете чесъна, джинджифила и бялата част на пресния лук. След минута добавете парченцата месо, скаридите и калмарите. Запържете за още 1 минута, като разбърквате непрекъснато. Добавете още малко олио и запържете морковите, гъбите и зелето.
5. Добавете прецедените нудъли и разбъркайте. Добавете двата вида соев сос, захарта, солта и оризовото вино. Разбъркайте енергично. Избутайте нудълите със зеленчуци в единия край на тигана и в свободния чукнете яйцето. Разбъркайте енергично и смесете с останалите продукти. Накрая добавете зелената част на пресния лук.
6. Сервирайте ястието веднага.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква