Необходими продукти:
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 2 яйца плюс един белтък /жълтъка се ползва за намазване/
- щипка сол
- 1 ч.ч захар /аз ползвах кафява пудра захар- това промени малко цвета на козуначеното тесто/
- 1/4 ч.ч масло на стайна температура
- 1 ч.л ром
- 4 1/2 ч.ч брашно
- 1 пак. суха мая /на Йоткер- 7 гр/
Начин на приготвяне:
Мокрите съставки се изсипват в контейнерчето на машината за хляб- разбийте леко яйцата, нека не са цели. След това сложете захарта, след нея брашното, а най-отгоре маята за хляб.
Включете машината на програма тесто. Маслото добавете в процеса на месене на два пъти. Следете тестото да се отделя от стените и да не лепне- ако все пак не се отделя, прибавайте по малко брашно, докато спре да лепи.
След като привърши програмата добавете лимоновите корички и пуснете още веднъж, като изчакате само да се премеси и изключете преди да почне да втасва.
Оставете тестото в машината и изчакайте да удвои обема си. Като е готово го разделете на две части. От едната можете да изплетете козунак- разделете на две, оформете на тънки фитили, които кръстосайте и след това преплитайте 4те края.
От останалата си правете няколко фитила с дебелина колкото пръст, като всеки фитил нарежете на около 2 см парченца. В част от парченцата сложете бял шоколадов чипс, а в друга- натурален.
Наредете ги във хартиени формички за бонбони и намажете с разбитото яйце. Поръсете със захар, или шарени захарни пръчици. Бейби козуначетата печете на 170 градуса с вентилатор около 20 минути.
Снимка: Илюстративна
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш