Предлагаме ви рецептата за сотирани гъби с карамелизиран лук. Сигурно ще си въобразите, че са много сложни и се правят трудно – нищо подобно. Лесни и бързи са, а са толкова вкусни, че ще си оближете пръстите.
Трябват ни 300 грама гъби, един стар лук, една скилидка чесън, една лъжичка соев сос, 60 грама бяло вино, две лъжици зехтин, два стръка пресен магданоз, черен пипер, сол на вкус.
За препоръчване е да използвате малки гъби, за да ги слагате цели. Но ако нямате, може и с големи и нарязани на парчета. Все ще стане чудно вкусно и апетитно, както си е самата рецепта.
Първо трябва да си почистим гъбите с кухненска хартия, но без да ги мием. Махаме им долната част на пънчетата след това. Нарязваме си на тънки полумесеци лука, а чесъна си го режем на ситно.
Взимаме един тиган и в него си загряваме зехтина. Прибавяме си в него чесъна и лука като готвим за около пет минутки. След това прибавяме и гъбите – готвим ги като непрекъснато ги разбъркваме.
След като видим, че вече са добили онзи апетитен цвят, ги заливаме с бялото вино и със соевия сос.
Отново хубаво ги разбъркваме и ги оставяме на котлона, за да може течността да се абсорбира.
Овкусяваме си ги също и с черен пипер и сол на вкус. След като ги свалим от печката, ги поръсваме отгоре със ситно нарязан и пресен магданоз.
Да знаете каква вкусотия става, ще си оближете не само чиниите, но и ушите ще си изядете.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!
Още от категорията
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар