Продукти
- 4 филета бяла риба х 150-180 г
- 3 филии хляб с квас
- 3/4 ч.ч. чери домати (пресни или от консерва)
- 3-4 бр. филенца аншоа
- 3-4 стръка мащерка
- 125 мл сухо бяло вино
- 100 мл зехтин екстра върджин
- 1/2 ч.ч. черни маслини
- 2 с.л. каперси
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Накъсайте хляба на едри парчета.
- В дълбока тавичка сипете 2 с.л. зехтин. Изсипете чери доматите, разпръснете каперсите, филенцата аншоа и маслините, на които сте остранили костилките. Върху тях разпръснете стръковете мащерка и залейте с бяло вино. Разпределте и късовете хляб по такъв начин, че 3/4 от тях са потопени в сместа, а върховете им стърчат отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
- Върху запечените хляб и домати подредете филетата бяла риба (без кожа и кости). Поръсете със зехтин, сол и черен пипер. Печете още 15-18 минути.
- Щом извадите изпечената риба, полейте я с образувалия се сос.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Как да си направим бърза шарена туршия
02.11.25 23:15
13904
Как се приготвя печена тиква по турски
31.10.25 23:30
70177
Лесен и бърз начин за приготвяне на кисело зеле в буркан
30.10.25 23:15
9676
Акценти
Виж всички
По-голяма ледена пързалка ще радва пловдивчани тази година
04.11.25 13:00
5283
Силно земетресение в Гърция се усети и в Пловдив
05.11.25 09:33
24925
„Умни” гривни следят самотни възрастни хора в Пловдив
04.11.25 20:00
4232
Темите на Traffic News
Вирус с дълъг възстановителен период върлува в Пловдив
25.10.25 14:00
56755