Дори и патладжаните да не са сред любимите ви храни, този пълнен патладжан ще ви хареса. А и е подходящ за предстоящите коледни пости.
Необходими продукти
4 средно големи патладжана
200 г булгур
зехтин
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 ч. л. кимион
150 г кашкавал
сол на вкус
Начин на приготвяне
Оставете булгура да се кисне във вода за 30 минути. Разрежете патладжаните на половина и ги запечете в предварително загрята на 180С фурна за 25-30 минути или до златисто. След като ги извадите от фурната издълбайте вътрешността. Изсипете излишната течност от булгура и оставете да се изсуши.
В сгорещен тиган запържете лука и чесъна до омекване. Овкусете със сол и кимион и разбъркайте. Добавете булгура и върешността на патладжана. Гответе около 10-15 минути и махнете от котлона.
Разпределете плънката в патладжаните и печете в загрята на 180С фурна за около 20 минути. Поръсете с кашкавала преди сервиране (За периода на пости се сервира без кашкавал)
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква