
Дори и патладжаните да не са сред любимите ви храни, този пълнен патладжан ще ви хареса. А и е подходящ за предстоящите коледни пости.
Необходими продукти
4 средно големи патладжана
200 г булгур
зехтин
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 ч. л. кимион
150 г кашкавал
сол на вкус
Начин на приготвяне
Оставете булгура да се кисне във вода за 30 минути. Разрежете патладжаните на половина и ги запечете в предварително загрята на 180С фурна за 25-30 минути или до златисто. След като ги извадите от фурната издълбайте вътрешността. Изсипете излишната течност от булгура и оставете да се изсуши.
В сгорещен тиган запържете лука и чесъна до омекване. Овкусете със сол и кимион и разбъркайте. Добавете булгура и върешността на патладжана. Гответе около 10-15 минути и махнете от котлона.
Разпределете плънката в патладжаните и печете в загрята на 180С фурна за около 20 минути. Поръсете с кашкавала преди сервиране (За периода на пости се сервира без кашкавал)
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита

Как лесно да си приготвим крокети със сирена

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
Акценти


Снежна покривка изненада Родопите


Катастрофа край Пловдив, огнеборци са вадили човек от кола

Уволнението на Винчев: Грешка или несправедливост?



