Хапва ви се нещо сладко, но не просто шоколад? Тогава защо не се опитате да си приготвите шоколадово брауни? 

Вижте как може да си направите шоколадово брауни с печени ягоди

4 порции, 50 минути

Продукти:

  • 175 г масло
  • 50 г сушено манго и ананас
  • 100 г кокосово брашно
  • 2 яйца
  • 100 мл прясно мляко
  • 100 г какао
  • 100 г тъмнокафява захар
  • 20 бр. ягоди
  • захар
  • счукани зърна черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в тиганче и добавете нарязаните на ситно сушени плодове (може да използвате и стафиди, фурми, кайсии и т.н.). Щом плодовете поомекнат, дръпнете от огъня.

2. В купа сипете захарта и добавете разтопеното масло със сушените плодове. Разбъркайте енергично и щом сместа изстине, добавете яйцата. Разбъркайте и добавете кокосовото брашно и какаото. Разбъркайте. Накрая добавете прясното мляко и разбъркайте до хомогенност.

3. Намажете с масло дъното и стените на 2 малки чугунени съдчета и разпределете сместа в тях. Поставете ги върху загрята скара, на индиректен огън. Поставете капака и печете 30-35 минути, докато клечката, с която проверявате сладкиша, излезе напълно чиста.

4. Почистете ягодите от листенцата и ги нанижете цели на предварително накиснати във вода дървени шишчета. Може да използвате по две дървени шишчета за всяка порция от по 5 ягоди. Поръсете ягодите със захар и ги поставете върху скарата, в зоната между директния и индиректния огън. Поръсете с още захар и черен пипер. Печете по 1 минута от всяка страна.

5. Поднесете шоколадовото брауни с печени ягоди на шишче.