Продукти:

  • 300 г брашно с набухвател
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 100 г захар
  • 4 яйца
  • 360 прясно мляко
  • 8 слайса шарен бекон
  • 50 мл кленов сироп

Начин на приготвяне:

  1. За сместа за палачинки отделете жълтъците от белтъците.
  1. В купа смесете брашното, бакпулвера, 50 г захар, отделените жълтъци и прясното мляко. Разбъркайте до хомогенност.
  1. В друга купа разбийте белтъците. Щом образуват пян, добавете малко по малко останалите 50 г захар. Разбивайте до получаването на твърд сняг.
  1. Добавете разбитите белтъци към сместа с брашното и разбъркайте внимателно, за да запазите въздушността.
  1. Намажете вътрешната страна на 2-3 рингчета с мазнина и ги поставете в тиган, загрят на умерен огън. Напълнете рингчетата до половината със смес за палачинки. Захлупете капак и печете 3 минути. Обърнете палачинките и печете още 3 минути. Продължете до изчерпване на сместа за палачинки.
  1. В същия тиган подредете слайсовете бекон и ги запечете до хрупкавост от двете страни.
  1. Сервирайте палачинките с хрупкав бекон върху тях. Полейте с кленов сироп.

Източник: 24kitchen