
Продукти:
- 300 г брашно с набухвател
- 2 ч.л. бакпулвер
- 100 г захар
- 4 яйца
- 360 прясно мляко
- 8 слайса шарен бекон
- 50 мл кленов сироп
Начин на приготвяне:
- За сместа за палачинки отделете жълтъците от белтъците.
- В купа смесете брашното, бакпулвера, 50 г захар, отделените жълтъци и прясното мляко. Разбъркайте до хомогенност.
- В друга купа разбийте белтъците. Щом образуват пян, добавете малко по малко останалите 50 г захар. Разбивайте до получаването на твърд сняг.
- Добавете разбитите белтъци към сместа с брашното и разбъркайте внимателно, за да запазите въздушността.
- Намажете вътрешната страна на 2-3 рингчета с мазнина и ги поставете в тиган, загрят на умерен огън. Напълнете рингчетата до половината със смес за палачинки. Захлупете капак и печете 3 минути. Обърнете палачинките и печете още 3 минути. Продължете до изчерпване на сместа за палачинки.
- В същия тиган подредете слайсовете бекон и ги запечете до хрупкавост от двете страни.
- Сервирайте палачинките с хрупкав бекон върху тях. Полейте с кленов сироп.
Източник: 24kitchen
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
22.04.25 13:13
5428

Вкусни морковени мъфини без захар
22.04.25 13:13
1512

Рецепти за неделния ден: От закуска до вечеря
22.04.25 13:13
3506
Акценти

Ватиканът обяви кога ще бъде погребан папа Франциск
22.04.25 13:13
2320







Почина телевизионната водеща Диляна Грозданова
22.04.25 13:13
8823
