Продукти:
- 300 г брашно с набухвател
- 2 ч.л. бакпулвер
- 100 г захар
- 4 яйца
- 360 прясно мляко
- 8 слайса шарен бекон
- 50 мл кленов сироп
Начин на приготвяне:
- За сместа за палачинки отделете жълтъците от белтъците.
- В купа смесете брашното, бакпулвера, 50 г захар, отделените жълтъци и прясното мляко. Разбъркайте до хомогенност.
- В друга купа разбийте белтъците. Щом образуват пян, добавете малко по малко останалите 50 г захар. Разбивайте до получаването на твърд сняг.
- Добавете разбитите белтъци към сместа с брашното и разбъркайте внимателно, за да запазите въздушността.
- Намажете вътрешната страна на 2-3 рингчета с мазнина и ги поставете в тиган, загрят на умерен огън. Напълнете рингчетата до половината със смес за палачинки. Захлупете капак и печете 3 минути. Обърнете палачинките и печете още 3 минути. Продължете до изчерпване на сместа за палачинки.
- В същия тиган подредете слайсовете бекон и ги запечете до хрупкавост от двете страни.
- Сервирайте палачинките с хрупкав бекон върху тях. Полейте с кленов сироп.
Източник: 24kitchen
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш
26.12.24 22:43
19458
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар
26.12.24 22:43
13798
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
26.12.24 22:43
830