Продукти:
- 300 г брашно с набухвател
- 2 ч.л. бакпулвер
- 100 г захар
- 4 яйца
- 360 прясно мляко
- 8 слайса шарен бекон
- 50 мл кленов сироп
Начин на приготвяне:
- За сместа за палачинки отделете жълтъците от белтъците.
- В купа смесете брашното, бакпулвера, 50 г захар, отделените жълтъци и прясното мляко. Разбъркайте до хомогенност.
- В друга купа разбийте белтъците. Щом образуват пян, добавете малко по малко останалите 50 г захар. Разбивайте до получаването на твърд сняг.
- Добавете разбитите белтъци към сместа с брашното и разбъркайте внимателно, за да запазите въздушността.
- Намажете вътрешната страна на 2-3 рингчета с мазнина и ги поставете в тиган, загрят на умерен огън. Напълнете рингчетата до половината със смес за палачинки. Захлупете капак и печете 3 минути. Обърнете палачинките и печете още 3 минути. Продължете до изчерпване на сместа за палачинки.
- В същия тиган подредете слайсовете бекон и ги запечете до хрупкавост от двете страни.
- Сервирайте палачинките с хрупкав бекон върху тях. Полейте с кленов сироп.
Източник: 24kitchen
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Как да си направим бърза шарена туршия
02.11.25 23:15
13560
Как се приготвя печена тиква по турски
31.10.25 23:30
69499
Лесен и бърз начин за приготвяне на кисело зеле в буркан
30.10.25 23:15
9567
Акценти
Виж всички
По-голяма ледена пързалка ще радва пловдивчани тази година
04.11.25 13:00
5031
Силно земетресение в Гърция се усети и в Пловдив
05.11.25 09:33
23219
„Умни” гривни следят самотни възрастни хора в Пловдив
04.11.25 20:00
3714
Темите на Traffic News
Вирус с дълъг възстановителен период върлува в Пловдив
25.10.25 14:00
56534