Продукти:
- 300 г брашно с набухвател
- 2 ч.л. бакпулвер
- 100 г захар
- 4 яйца
- 360 прясно мляко
- 8 слайса шарен бекон
- 50 мл кленов сироп
Начин на приготвяне:
- За сместа за палачинки отделете жълтъците от белтъците.
- В купа смесете брашното, бакпулвера, 50 г захар, отделените жълтъци и прясното мляко. Разбъркайте до хомогенност.
- В друга купа разбийте белтъците. Щом образуват пян, добавете малко по малко останалите 50 г захар. Разбивайте до получаването на твърд сняг.
- Добавете разбитите белтъци към сместа с брашното и разбъркайте внимателно, за да запазите въздушността.
- Намажете вътрешната страна на 2-3 рингчета с мазнина и ги поставете в тиган, загрят на умерен огън. Напълнете рингчетата до половината със смес за палачинки. Захлупете капак и печете 3 минути. Обърнете палачинките и печете още 3 минути. Продължете до изчерпване на сместа за палачинки.
- В същия тиган подредете слайсовете бекон и ги запечете до хрупкавост от двете страни.
- Сервирайте палачинките с хрупкав бекон върху тях. Полейте с кленов сироп.
Източник: 24kitchen
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 16:47
486
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 16:47
1340
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 16:47
13906
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 16:47
684
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 16:47
1531
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 16:47
7042
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 16:47
6780
Спират светофари на кръстовище в Смирнеснки заради ремонт
22.11.24 16:47
1999