НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- пуешки бутчета - 4 бр.
- галета - 10 с.л.
- тиквички - 3 бр.
- сол - 1 ч.л. за кюфтетата + 1 ч.л. за тиквичките
- пипер меланж - 1/2 ч.л.
- олио - 200 мл за пърженето + 100 мл за тиквичките
- подправка за бифтеки - 2 с.л. + 1 ч.л. за тиквичките
- яйца - 3 бр.
- лимецов хляб - 3 филии
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пуешките бутчета се измиват и обезкоставят. Смилат се в месомелачка. Каймата се слага в купа, в която ще се меси. Лимецовите филии - средата се натрошават на много ситно и се прибавят в каймата. Прибавят се яйцата, солта, микса пипер и подправката за бифтеки. Каймата се омесва много добре и се слага в купа, завива се с фолио за свежо съхранение и се слага в хладилник за 30 мин.
Тиквичките се измиват и почистват от дръжките. Нарязват се на кръгчета и се нареждат със застъпване в тава. Поръсват се със солта и подправката за бифтеки. Заливат се с олио. Пекат се в 30 мин в предварително загрята фурна на 200 °C.
След като каймата е престояла в хладилника, се изважда и се оформят кюфтета. Всяко пуешко кюфте се овалва в галета. Пържат се в сгорещено олио.
Още от категорията
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар