Продукти за дресинга:
- 300 мл кисело мляко
- 1/2 лимон, сок
- 1 с.л. нарязан естрагон
- 2 стръка пресен лук
- 1 с.л. дижонска горчица
- 1 ч.л. захар
- 2 ч.л. бял винен оцет
- сол и черен пипер
За салатата:
- 1 цяло печено пиле
- 6 резена пушен бекон
- 2 зелени салати "Бейби джем"
- 50 г рукола
- 2 бр. авокадо
- 25 г печени тиквени семки
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- В голяма купа сипете киселото мляко, горчицата, захарта, оцета и лимоновия сок. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Добавете нарязаните на ситно листа естрагон и тънки стръкчета пресен лук. Разбъркайте.
- Отстранете кожата от бялото месо на пилето и го нарежете на едри кубчета. Добавете при сместа с кисело мляко и разбъркайте добре. Поставете в хладилник поне за 2 часа.
- Нарежете бекона на ленти и ги запържете в загрят тиган до хрупкавост. Извадете върху кухненска хартия. След като изстине на режете на малки парченца.
- Разрежете авокадото на две половини, отстранете костилката и с помощта на лъжица извадете месото. Нарежете на резени и ги поръсете с лимонов сок, за да не потъмнеят.
- На дъното на голяма чиния подредете листа зелена салата. Във всяко листо поставете малко рукола. Сипете във всяко листо по 1 пълна с.л от салатата с пиле. Върху салатата подредете по 1-2 резена авокадо. Поръсете с хрупкав бекон и тиквени семки.
Рецепта: 24 kitchen
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Как да си направим класически мекици
02.01.25 22:55
25350
За Нова година: рецепта за истински немски щолен
02.01.25 22:55
20013
Сочно шоколадово брауни с ганаш
02.01.25 22:55
23581
Акценти
Откриват изцяло модернизирано училище в Пловдив
02.01.25 22:55
6773
От утре: Затварят поредното кръстовище в Кючука
02.01.25 22:55
16262