Круши в червено вино - много актуален десерт за есента и зимата. 

Необходимите продукти са: круши - 6 броя, червено вино - 750 мл, канела - 1 пръчка, карамфил - 1/2 ч.л., анасон - 2 звездички, захар - 150 грама, 1 ванилия.

Приготвяне:

Обелете крушите, като оставите дръжките.

Отрежете малко от дъното на крушите, за да стоят изправени.

В средна тенджера сипете виното, канелата, карамфила, анасона и захарта.

Сложете крушите в тенджерата. Сложете на котлона, докато не започне да кипи, след което намалете огъня и оставете да си ври 30-35 минути, като на всеки 5 минути обръщате крушите, за да станат еднакви на цвят, равномерно.

Варете, докато пошираните круши не се сготвят, но да не станат прекалено меки.

Охладете на стайна температура. Сложете под капак и в хладилника за поне 2 часа.

Полейте всяка круша с няколко лъжици от сиропа и сервирайте.

Източник: gotvach.bg