Днес ще ви представим един разкошен коледен пудинг, който обещава да вдигне градусите на настроението
Какво ни е необходимо?
брашно - 1/2 ч.ч.
индийско орехче - 1/2 ч.л.
канела - 1/2 ч.л.
какао - 1 - 2 с.л., по желание
карамфил - 1 щипка счукан
бахар - 1 щипка счукан
сол - 1 щипка
масло - 3/4 ч.ч.
захар - 1/2 ч.ч.
стафиди - 500 г сушени плодове: стафиди, кайсии, + захаросана портокалова и лимонова кора
яйца - 2 броя
галета - 2/3 ч.ч.
бренди - 2 - 4 с.л.
масло - 3 с.л. за соса
захар - 3/4 ч.ч. пудра за соса
бренди - 3 с.л., може ром или ликьор, за соса
Как да го приготвим?
Първите сухи продукти се разбъркват, а останалите продукти се разбъркват добре в отделна купа. След това двете купи се смесват и се бъркат, докато сместа стане мека и еднородна.
Пудинговата смес се слага в дълбока намазнена с масло купа, така че да не я запълва до горе. Купата се покрива с фолио, като се нагъва в средата, за да може да има място за набъбналия пудинг.
Купата се слага на водна баня, така че водата да достига до 2/3 от височината на купата. Пудингът се вари 4 часа, като от време на време се добавя още гореща вода, за да не загори.
Пудингът се сервира със сос, приготвен от разтопеното на котлон масло, смесено със захар и бренди.
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш