
Ето една лесна рецепта а вкусни крокети с рикота и пармезан.
Съставки:
- 300 г сирене рикота
- 2 големи яйца
- 60 г настърган пармезан
- 120 г брашно
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- сол на вкус – по желание
- олио за пържене
Приготвяне:
- В кухненски робот сложете рикотата с яйцата.
- Пасирайте.
- Добавете към тях настърганото сирене, брашното и бакпулвера.
- Отново всичко се смила до получаването на хомогенна и гладка смес.
- Загрейте олиото в дълбок тиган.
- С помощта на лъжица гребнете от сместа и оформете нещо като малки топчета, както когато приготвяте бухтички.
- Пържете крокетите, докато станат златистокафяви.
- Извадете ги и отцедете върху кухненска хартия.
- По желание сервирайте с любим сос.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за крамбъл с ревен и ягоди
29.07.25 23:14
225

От жаравата до фурната: Историята на гювеча
20.07.25 23:14
1320

Вкусна рецепта за пилешки Хепи късчета
11.07.25 23:15
9845