Ето една лесна рецепта а вкусни крокети с рикота и пармезан.

Съставки:

  • 300 г сирене рикота
  • 2 големи яйца
  • 60 г настърган пармезан
  • 120 г брашно
  • 2 чаени лъжички бакпулвер 
  • сол на вкус – по желание 
  • олио за пържене 

Приготвяне:

  • В кухненски робот сложете рикотата с яйцата. 
  • Пасирайте. 
  • Добавете към тях настърганото сирене, брашното и бакпулвера. 
  • Отново всичко се смила до получаването на хомогенна и гладка смес. 
  • Загрейте олиото в дълбок тиган.
  • С помощта на лъжица гребнете от сместа и оформете нещо като малки топчета, както когато приготвяте бухтички. 
  • Пържете крокетите, докато станат златистокафяви. 
  • Извадете ги и отцедете върху кухненска хартия.
  • По желание сервирайте с любим сос.