Сочните мръвчици с нахут са едно от предпочитаните ястия на българската трапеза. 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ


свинско месо - 500 г
лук - 1 бр.
моркови - 2 бр
доматено пюре - 100 г
нахут - 500 г
сол
червен пипер - 1 с.л.
черен пипер
дафинов лист - 1 бр.
мащерка
бяло вино - 1/2 ч.ч.
вода - 1 ч.ч.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ


Нахута накиснете за 24 часа във вода.

Измийте месото и го нарежете на малки хапки. Запържете го в тенджера под налягане.

Добавете лука, нарязан на дребно, и морковите на колелца. Запържете добре и сложете нахута (предварително изцеден).

Добавете доматеното пюре и червения пипер. Налейте виното и изчакайте 5 минути.

Добавете водата и поправките.

Затворете капака и варете 35- 40 минути.

Изчакайте да излезе парата и отворете капака. Сервирайте манджата, докато е топла.

Свинското с нахут е много вкусно.

 

Източник: gotvach.bg