Предястията със сирена винаги са вкусни. Ето защо разкриваме една лесна рецепта за гриловано сирене халуми. То може да е допълнение и към свежа салата. 

Съставки:

  • 450 г сирене халуми, нарязано на по-дебели филийки
  • За глазурата с мед и розмарин:
  • 1 и 1/2 чаени лъжички ситно нарязан розмарин
  • 1/2 ч.ч. мед
  • 1 чаена лъжичка лимонов сок
  • сол на вкус
  • ситно нарязани люти чушки – по желание

Приготвяне:

Пригответе глазурата с мед и розмарин. В малка купа смесете розмарина, меда, лимоновия сок, солта и лютите чушки. Загрейте грила на средно силен огън. С кухненска хартия леко подсушете сиренето и го нарежете на парчета. Намажете ги леко от двете страни със зехтин, за да не залепнат. Запечете сиренето от двете страни. Трябва да стане хубаво хрупкаво. Отделете го в чиния и докато е топло поръсете с медената глазура. Сервирайте веднага с хрупкав хляб и други мезета и разядки.