Ето как лесно и бързо можете да си приготвите вкусен десерт – панакота с кафе. 

Съставки:

  • 150 мл еспресо
  • 500 мл течна сметана за готвене без захар
  • 100 г захар
  • Желатин на листове 8 г
  • Екстракт от ванилия ½ ч.л.
  • За соса: 
  • 100 г черен шоколад
  • 70 мл еспресо

Продукти:

  • Накиснете желатина във вода, според описанието на опаковката. 
  • В тенджера на котлона сипете сметаната, ванилията, захарта и кафето. 
  • Бъркайте сместа, докато леко започне да завира. 
  • Не бива да загорява, но е важно захарта добре да се разтвори. 
  • Отцедете желатина и го добавете в сместа. 
  • Разбъркайте добре. 
  • С помощта на черпак разпределете сместа в подходящи чаши или купички. 
  • Покрийте със свежо фолио и сложете в хладилник за 4 часа. 
  • Пригответе соса. 
  • В тенджера на котлона сложете начупения шоколад и кафето. 
  • Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес и шоколадът да се разтопи. 
  • Извадете стегнатия вече крем и залейте със соса в купичка или обърнете в подходяща чиния и тогава овкусете.