Рецептата за руло с червени чушки е лесна и впечатляваща както за основно ястие, така и за предястие. Може да бъде поднесена за вечеря на семейството или специален повод. Ето и самата рецепта, която е дело на Валерия от нейния блог „Вкусни рецепти“.

Продукти за блата:

500 гр. печени и обелени чушки

/ако са от фризера, ги оставете да се изцедят хубаво/

3 големи яйца

1 пакетче крема сирене /125 гр./

сол на вкус

Плънката се прави отделно по избор - аз обърках крема сирене с домашна майонеза и чесън.

Приготвяне:

Всичко се смила наведнъж в блендер.

След това се изсипва в тава, върху хартия за печене. Намажете хартията за печене с масло.Пече се на 170 градуса около 20-30 минути, зависи от фурната. Моята е газова. Изпеченият блат се оставя напълно да изстине. Тогава се намазва с плънката и с помощта на хартията се навива на руло. Задължително приберете рулото в хладилника да стегне. Не се мъчете да го режете преди това. Поднесете като предястие или гарнитура. Моето ще го разрежа на вечеря.

Пробвала съм и да режа наситно чушките, пак става, но вкъщи се харесва повече да са смлени.

Може да се направи с шарени или зелени чушки.

Тавата е с размери 30 на 33 см.