Продукти:
- 6 големи червени картофа
- 15 г царевично нишесте
- 300 г масло
- сол
- олио за пържене
За соса Чимичури:
- шепа магданоз
- 1 червена люта чушка
- 1 с.л. сушен риган
- 1 скилидка чесън
- 20 мл пикантен зехтин
- 3 с.л. червен оцет
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета с дебелина 1 мм, с помощта на ренде "Мандолина". Поставете кръгчетата картофи в голяма купа.
- Разтопете маслото и го добавете към картофите. Разбъркайте и добавете царевичното ниешесте и солта. Разбъркайте добре.
- Постелете дъното и стените на правоъгълна форма за хляб с хартия за печене. Подредете кръгчетата картофи във формата, на плътни редове. Покрийте с парче хартия за печене и поставете в предварително загрята фурна на 110 градуса за 3 часа.
- Върху изпечените картофи поставете друга форма за хляб, а в нея 2 консерви, за да притиснат добре картофите. Поставете в хладилника за 1 нощ.
- Извадете картофите от формата и отстранете хартията. Нарежете на правоъгълни или квадратни парчета.
- Сипете 4-5 пръста оли в тенджера и го загрейте до 180 градуса. Пържете парчетата картофи на порции, по 3-4 минути, до златисто. Поръсете със сол, докато са още топли.
- За соса Чимичури нарежете на ситно магданоза и го смесете с оцета и зехтина. Разбъркайте. Добавете нарязаната на ситно люта чушка, настърганата скилидка чесън и сушения риган. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
- Поднесете хрупкавите пържени картофи със соса за топене.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш
26.12.24 23:10
19460
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар
26.12.24 23:10
13798
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
26.12.24 23:10
830