Необходими продукти:
800 г червени чушки
150 г булгур без варене
100 г печени орехи
2 скилидки чесън
50 мл зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. сироп от нар
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Чушките се изпичат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност, като периодично се обръщат. След това се поставят в купа и се покриват с фолио за свежо съхранение. Когато се охладят, се обелват и се почистват от дръжките и семките. Булгурът се полива с 150 мл гореща вода, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да набъбне.
2. В блендер се слагат чушките, чесънът, орехите, сокът от един лимон, зехтина и сиропа от нар. Овкусява се със сол и черен пипер, всичко се смила.
3. Прибавя се булгура, разбива се съвсем за кратко и се поднася.
Източник: Bon Apetti
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш
22.12.24 13:26
14583
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар
22.12.24 13:26
13703
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.12.24 13:26
790
Акценти
Километрични опашки към хижа Здравец
22.12.24 13:26
587
Почина бившият играч на ЦСКА Мартин Дечев
22.12.24 13:26
12987
Втори гребен канал? Не, това е пробивът на Централна гара
22.12.24 13:26
21702