Всички сме хапвали картофена или тиквена крем супи. Но дали сте чували за крем супа с тиква и круши? Дори и да не сте, нищо не пречи да я приготвите за пръв път и ще останете очаровани.
Необходимите продукти са: 2 ч. л. зехтин, 500 грама тиква, 50 грама праз лук, 100 грама картофи, 200 грама круши, 350 мл зеленчуков бульон, рукола, домати, тиквено масло, сол и смлян черен пипер.
Приготвяне:
Тиквата се почиства и нарязва на кубчета. В тенджерата се сгорещява зехтинът. Прибавят се тиквата и нарязаният на дребно праз.
Задушават се до омекване на праза. Прибавят се почистените и нарязани на кубчета картофи и круши. Сипва се бульонът. Супата се подправя със сол и черен пипер на вкус.
Вари се 25-30 на среден огън. Пасира се в блендер или с ръчен пасатор до еднородна смес.
Супата се разпределя по чинии. Отгоре се гарнира по желание със ситно нарязани домати и рукола и се полива с няколко капки тиквено масло.
Източник: gotvarski-recepti.com
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква