Продукти:
- 1 с.л. зехтин екстра върджин
- 1 глава лук
- щипка сол
- 1/2 връзка магданоз
- 250 г ливанска агнешка сурова наденица (маканек)
- 150 г агнешка кайма
- 6 листа точени кори
- 2 жълтъка
- 1 литър олио за пържене
За сервиране:
- 200 г кисело мляко
- резени лимони
Начин на приготвяне:
Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тиган и в него запържете нарязания на ситно лук. Щом лукът омекне, добавете нарязания на едро магданоз и разбъркайте. Пресипете сместа в купа и поставете във фризер, за да се охлади. Обелете агнешките наденици и ги накъсайте в купа. Добавете агнешката кайма и омесете всичко с ръце. Добавете охладената смес от лук и магданоз и овкусете със сол. Разбъркайте добре.Разбийте леко двата жълтъка.
Изрежете точените кори в кръгла форма. В горния край на всеки кръг поставете по около 60 г от пълнежа, като го оформите на тънко руло, по дължината на целия лист. Намажете краищата на кръга с разбит жълтък. Навийте на руло, като прегънете краищата навътре. Пуричките не трябва да са много дебели.
Сипете олиото в дълбок съд и го загрейте до 180 градуса. Пържете пуричките на порции, докато придобият тъмнозлатист цвят. Сервирайте баничките брик със сос от кисело мляко и няколко капки зехтин и резени лимон.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква