
Необходими продукти:
- козунак - 1 бр. стар
- яйца - 5 бр.
- прясно мляко - 1 л
- захар - 1 ч.ч
- грис - 1 - 2 с.л.
- ванилия - 2 пакета (по 0.2 г)
За глазурата:
- вода - 3 с.л.
- захар - 6 с.л.
- какао - 2 с.л.
- масло - 60 г
Начин на приготвяне:
- Смесете яйцата със захарта и разбийте енергично до получаване на пухкава смес.
- Постепенно добавете студеното прясно мляко, овкусено с ванилиите.
- Намажете обилно формата за сладкиша с масло и отгоре начупете стария козунак. Залейте го с млечната смес и наръсете с малко грис.
- Сладкишът се пече около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, след което се охлажда.
- Междувременно трябва да приготвите глазурата. Продуктите за нея се смесват. Загряват се до разтопяването на захарта и с получената смес се залива охладеният козуначен сладкиш.
- Сладкишът от стар козунак е готов.
Рецепта от : www.gotvach.bg/
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита
13.05.25 17:27
6520

Как лесно да си приготвим крокети със сирена
13.05.25 17:27
5677

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
13.05.25 17:27
5604
Акценти


Кметът вади на търгове имоти за застрояване за 4 млн. лева
13.05.25 17:27
14013




Нов шеф поема Второ РУ в Пловдив
13.05.25 17:27
29165



Започна кандидатстването за прием в първи клас в Пловдив
13.05.25 17:27
1562