
Необходими продукти:
- козунак - 1 бр. стар
- яйца - 5 бр.
- прясно мляко - 1 л
- захар - 1 ч.ч
- грис - 1 - 2 с.л.
- ванилия - 2 пакета (по 0.2 г)
За глазурата:
- вода - 3 с.л.
- захар - 6 с.л.
- какао - 2 с.л.
- масло - 60 г
Начин на приготвяне:
- Смесете яйцата със захарта и разбийте енергично до получаване на пухкава смес.
- Постепенно добавете студеното прясно мляко, овкусено с ванилиите.
- Намажете обилно формата за сладкиша с масло и отгоре начупете стария козунак. Залейте го с млечната смес и наръсете с малко грис.
- Сладкишът се пече около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, след което се охлажда.
- Междувременно трябва да приготвите глазурата. Продуктите за нея се смесват. Загряват се до разтопяването на захарта и с получената смес се залива охладеният козуначен сладкиш.
- Сладкишът от стар козунак е готов.
Рецепта от : www.gotvach.bg/
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за крамбъл с ревен и ягоди
29.07.25 23:14
376

От жаравата до фурната: Историята на гювеча
20.07.25 23:14
1389

Вкусна рецепта за пилешки Хепи късчета
11.07.25 23:15
10042
Акценти


Търсят десетки млади лекари в Пловдив и областта
17.08.25 10:00
5786






Възрастен мъж е бил открит обесен в дома си в Пловдивско
18.08.25 21:45
15168
