Сигурно ще се запиташ: “Защо това бисквитено руло се нарича бисквитено руло, като всъщност това изобщо не е руло?” Въпросът наистина е адекватен. Но това бисквитено руло е руло, защото така намираме рецептата в онази стара тетрадка с рецепти на баба, в която надничаме за рецептите от нашето детство. Та казано с други думи, рецептата за бисквитено руло с марамалад и орехи е една от онези древни рецепти, много полулярни във вече все по-далечното минало, в които обикновените бисквити играха главна роля.
Необходими продукти:
обикновени бисквити - 220 грама
краве масло (меко) - 120 грама
орехи (смлени) - 1/2 чаена чаша
мармалад - 300 мл
Начин на приготвяне:
- Първата стъпка е изборът на продуктите. Може да ползвате както вашите любими обикновени бисквити с правоъгълна форма, така и предпочитани кръгли чаени бисквити, но задължително трябва да са бисквити без дупка. Що се отнася до мармала, то най-добре е той да е домашен - шипков мармалад, мармалад от ягоди, мармалад от малини.
- Оставяте кравето масло на стайна температура, за да омекне добре, след което 100 грама от него разбъркайте с мармалад, до получаване на крем, добавете към крема и 1-2 супени лъжици от смлените орехи. Следва оформянето на рулото. Намазвате всяка бисквитка с крема, след което залепяте намазаните бисквитки една за друга, така че върху намазаната страна, поставяте сухата. Завършвате рулото с една ненамазана с крем бисквита. Притискате леко рулото с ръце, за да уплътни, увивате го в хартия за печене и го оставяте за минимум час-два в хладилника.
- Преди сервиране намазвате рулото с останалото меко масло от всички страни и овалвате в смлените орехи също от всички страни. Режете задължително под ъгъл като на снимките, за получаване на красиви прарченца бисквитено руло.
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш