Пробвайте тази лесна рецепта от азиатската кухня за сьомга на тиган.

Необходими продукти:

  • 4 филета сьомга
  • 1/4 ч.ч. мирин
  • 1/4 ч.ч. кафява захар
  • 1/4 ч.ч. соев сос
  • 1 скилидка чесън
  • 80 мл. вода
  • 1 с.л. оризов оцет
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

В найлонов плик с цип се слагат мирин, кафява захар, соев сос и скълцан чесън. Пликът се затваря и се разклаща, докато съставките се комбинират.

Слагат се филетата сьомга и се оставят да се мариноват за около 20 минути.

Незалепващ тиган се загрява на средно висока температура и филетата сьомга се запичат за около 2 минути.

След това рибата се обръща и се наливат миринът, водата и оризовият оцет. Готви се още около 4 до 5 минути.