
Пробвайте тази лесна рецепта от азиатската кухня за сьомга на тиган.
Необходими продукти:
- 4 филета сьомга
- 1/4 ч.ч. мирин
- 1/4 ч.ч. кафява захар
- 1/4 ч.ч. соев сос
- 1 скилидка чесън
- 80 мл. вода
- 1 с.л. оризов оцет
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
В найлонов плик с цип се слагат мирин, кафява захар, соев сос и скълцан чесън. Пликът се затваря и се разклаща, докато съставките се комбинират.
Слагат се филетата сьомга и се оставят да се мариноват за около 20 минути.
Незалепващ тиган се загрява на средно висока температура и филетата сьомга се запичат за около 2 минути.
След това рибата се обръща и се наливат миринът, водата и оризовият оцет. Готви се още около 4 до 5 минути.
Още от категорията

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе

Вкусни морковени мъфини без захар
