Маскиран нахлу в бензиностанция и заплаши служителя на смяна с оръжие. Случаят е от 1 септември. Около 04:35 часа сутринта е получено съобщение от частна охранителна фирма за задействан паник бутон в търговския обект, който се намирал на околовръстен път в Добрич.

На записи от камери в бензиностацията се вижда как маскиран мъж, размахващ оръжие, нахлува в обекта, заплашва и удря по главата с пистолета служителя на смяна. След това заподозреният взема парите от дневния оборот и бяга. 57-годишният служител на обекта е с разкъсано-контузна рана на главата, вследствие на удар в тила с пистолета, посочват от полицията, съобщава Нова тв.

Заподозреният е установен и задържан на 16 октомври. Арестуван е и негов помагач. И двамата мъже - на 28 и 40 години, са криминално проявени и познати на органите на МВР. Те са задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа. В хода на работа със задържаните е установено, че прекият извършител на деянието на 28-годиният мъж, а 40-годишният мъж е бил негов помагач. Установени са веществени доказателства в това число и оръжието, което е използвано за извършване на престъплението. Двамата са направили пълни самопризнания.