24-годишният Кристиян Кунчев от Хасково и 29-годишният Валентин Василев от Пловдив, известен в средите си с прякора си Носа, обвинени за трафик на кокаин остават в ареста с постоянна мярка за неотклонение. Апелативен съд отхвърли жалбите им и потвърди решението на Окръжен съд, който им наложи най- тежката мярка. 

Двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354 а от НК – държане на наркотични вещества с цел разпространение. Законът предвижда за това наказание лишаване от свобода от 3 до 12 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв. Кунчев и Василев са задържани на 18 юни при акция на БОП, когато в ауди , управлявано от по-младия мъж е открито количеството от 1 кг кокаин. При първоначалните разпити той съобщава , че е получил дрогата от мъж , чието име не знае и трябвало да я достави в София. Свидетели описват мъжа, предал пратката и малко по-късно е арестуван и Василев , който е разпознат по маската на лицето, която носи след претърпяна операция в Турция.

Вальо Носа отрича да е замесен в трафика, но според обвинението срещу него са събрани значително количество косвени доказателства, които го свързват с нарко мрежата. От разпитите става ясно, че това не е било първото пътуване с цел доставка на Кунчев. Той е извършвал превозите, за да спечели "лесни и бързи пари" . 

Апелативният съд прецени, че от събраните до момента доказателства остава непроменено обоснованото подозрение, че всеки от обвиняемите е съпричастен към престъпленията, в които е обвинен. Съдът прие, че поради високата степен на конспиративност и организираност на дейността на двамата обвиняеми и високата степен на обществена опасност на двамата и на деянията им, има възможност при по-лека мярка за неотклонение да въздействат на свидетели и всеки от тях да извърши престъпление. Няма опасност от укриване, тъй като и Василев и Кунчев  имат постоянни адреси, единият в Пловдив, другият в Хасково.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Обвиненият за трафик на кокаин Вальо Носа - разкрит заради... операция на носаОставиха в ареста задържаните за трафик на кокаин мъже от Пловдив