Установиха шофьорката, блъснала дете на пешеходна пътека на Коматевско Шосе. Вчера сутринта служители от сектор „Пътна полиция“ предприели проверка, непосредствено след постъпила информация, че в болница за прегледи е прието 13-годишно момиче, пострадало при пътно произшествие около 7:00 часа на Коматевско шосе в Пловдив.

Според предварителните данни, докато пресичала на пешеходна пътека, тийнейджърката била блъсната от лек автомобил „Мерцедес“, чиято водачка напуснала местопроизшествието без да изпълни задължението си да уведоми полицията. При проведените незабавни оперативни и издирвателни действия съвместно с колегите им от Първо РУ, часове по-късно автоконтрольорите установили самоличността на виновната за катастрофата шофьорка.

Днес 41-годишната жена е била призована и се е явила в  сградата на сектор „Пътна полиция“, където предстои да бъде изпробвана с апарат за употреба на наркотични вещества. Работата по документиране на случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство в сектор „Разследване на престъпления по транспорта“ под наблюдение на Районна прокуратура - Пловдив.  

Пред медията ни майката на детето разказа, че свидетел се е притекъл на помощ, както и шофьорката. Тя е предложила на момичето да го откара до близката спирка от градския транспорт.

„Жената не е оставила нито телефон за връзка, нито се е обадила на 112. Посъветвала е детето да: "Не казва на никой, както тя няма да каже." След като е ударила детето я оставя на спирката, за да хване автобуса и тръгва в посока село Първенец”, пише майката на пострадалата. Момичето е потърсило майка си и заедно са посетили лечебно заведение.

„Детето ми е живо. Това е най-важно. Апелирам шофьорката сама да се предаде”, каза пред медията ни притесненият родител.

Предоставен е клип от камери, уловили автомобила минути след ПТП-то.