Пловдивският районен съд промени отново мярката за неотклонение на старозагореца Георги Георгиев, обвинен в нарязването с макетен нож на Дебора и други форми на насилие над нея, в домашен арест. Определението обаче не е влязло в сила, защото подлежи на обжалване, и той още е зад решетките. От Районната прокуратура в Стара Загора заявиха, че ще внесат протест в законовия 7-дневен срок. 

Това се случва за втори път, при предишния протест Окръжнияд съд в Пловдив постанови като втора инстанция, че Георгиев остава с мярка "задържане под стража". Днес защитата на подсъдимия отново поиска той да излезе от ареста с аргумента, че разпитаният таксиметров шофьор, който според прокуратурата е закарал Георги до дома на Дебора, е заявил, че го е возил, но до друг адрес, пише 24часа. Делото тече при закрити врати и за информация се разчита основно на адвокатите, а те твърдят, че обвинителната теза сериозно се пропуква.

По-рано днес Дебора заяви, че при предишната промяна на мярката е била притеснена, но после се успокоила, защото всичко е "както трябва да бъде". 

Дебора за пускането на Георги: Доста се бях притеснила, но сега всичко е наред

Адвокатът на Георги за ключов свидетел:Полицията му е посочила адрес, на който да каже, че закарал обвиняемияЗащитата на обвиняемият смята, че обвинението се пропуква