30-годишният Цветомир Пенков, който издевателства многократно над приятелката си Ванеса, може да лежи в затвора до 10 години. Той е с повдигнати общо 4 обвинения за различни престъпления, като ако бъде признат за виновен ще получи едно общо най-тежко наказание.

Според обвинителния акт Цветомир е изправен на съд за нанасяне на лека и средна телесна повреда на младата жена в условията на домашно насилие, за принуда чрез заплахи да извърши нещо против волята й и за закана с убийство. Делото ще стартира на 13 септември - петък, като разпоредителното заседание е насрочено за 13:30 ч. в Районен съд – Пловдив.

Случаят потресе цялата общественост и беше оприличен като "Дебора 2", а от мнозина дори като по-жесток от този на нарязаното с макетно ножче момиче от Стара Загора.

Ужасяващият побой се разигра в Пловдив в началото на годината. Фаталният акт на брутално домашно насилие стана на 13 януари, като 24-годишната Ванеса, осъмна в болница с множество травми - счупени ребра, строшен таз и счупен крак. Младото момиче е било и скубано от насилника си. Веднага след случая Цветомир беше задържан и към момента се намира в ареста. Точно 9 месеца по-късно той ще бъде изправен пред Темида.

Криминално проявен преби приятелката си в „Смирненски” и избяга, полицията го издирва

Съдът в Пловдив остави в ареста Цветомир, пребил жестоко Ванеса – той отрича да е извършител

Оставиха за постоянно в ареста Цветомир, пребил жестоко 24-годишната Ванеса

По делото е изяснено, че Цветомир и приятелката му Ванеса живеели на семейни начала в апартамент в Пловдив и имат дете на годинка. Според държавното обвинение между двамата често избухвали скандали, защото бащата не се грижел добре за бебето, докато майката била на работа. Тези спорове станали причина на два пъти Пенков да нанесе побой на младата жена.

През ноември миналата година, след поредния скандал, той я ударил с юмруци в лицето, като й нанесъл лека телесна повреда. На 13 януари двамата отново се скарали, защото Цветомир оставил детето само вкъщи, докато Ванеса била на работа.

По време на спора мъжът я ударил многократно с ритници и юмруци по главата и тялото, като й причинил фрактура на десния крак и счупване на три ребра. Въпреки състоянието й след това той я принудил чрез заплаха да почисти стаята, за да не останат следи от кръв от нанесения побой. Подаден бил сигнал на телефон 112 и пострадалата е била настанена в болница. През това време Цветомир взел бебето и напуснал Пловдив, след което се обадил по телефона на Ванеса и се заканил, че ще я запали, ако не си оттегли жалбата срещу него. Той се укриваше, но беше установен във Видинско.

Само преди дни стана ясно, че младото момиче се възстановява и вече се движи самостоятелно като може да се грижи за себе си и детенцето си. Ванеса избягва да говори за жестокостта, защото иска възможно най-бързо да се отърси от случилото се и да не си припомня целия ужас.

Жестоко пребитата в Пловдив Ванеса се възстановява, вече може да ходиВъпреки че все още накуцва тя се грижи сама за детенцето си

Вместо зад решетките, Цветомир, пребил Ванеса, реди вулгарности във ФейсбукШест дни след бруталния побой, 29-годишният мъж все още е на свобода

Цветомир, който преби Ванеса, е опитал да сложи край на живота си в арестаПроговорила съвест или опит да излезе на свобода?