46-годишният Тодор е мъртвият мъж, намерен обесен на верига в автосервиз в Индустриалната зона на район "Северен" в Пловдив.  Мъжът бе открит тази сутрин мъртъв в гаража си. Първоначалната версия за убийство, тиражирана от национални медии засега не се оправдава. Смъртта е настъпила от задушаване, причинено от веригите. Помещението е било заключено отвътре и няма следи от насилие.

Тодор е държал автосервиза повече от 13 години, твърди негов съсед. "Идваха много коли. По десетина на ден. Не съм чул човекът да има някакви проблеми, кротък е. Но и не го познавам отблизо. Аз имам 50 телета, грижа се за тях. Нямам време да обикалям из квартала", разказа Владо Митков пред репортер на TrafficNews. 

Мъжът изчезнал преди няколко дни, а близките му го обявили за издирване. Бащата на починалия човек е ходил да храни кучетата, които са се намирали на мястото преди три дни, но не е влязъл в гаража, където е открито тялото на Тодор.

Според източници от разследването вероятно се касае за самоубийство. Мъжът се е вдигнал на определена височина с помощтта на лебедката в сервиза, увил си е врата с верига и след това е направил фаталната крачка. 

Каква е причината за това решение, засега не е ясно. 

На този етап няма официална информация от страна на полицията и прокуратурата. Целият район около сервиза е отцепен с полицейски ленти, а криминалистите продължават огледите. 

Кървавият инцидент в Кършияка - вероятно ще се окаже самоубийствоНа място е пристигнал главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров