Скалъпени обвинения от кошаревски свидетели! Така Атанас Червенков коментира новото обвинение, което днес Окръжна прокуратура повдигна срещу него. Според прокуратурата той е поръчал да бъде запалена линейка  марка „Мерцедес Спринтер 313“, чрез  двама съучастници. 

Бизнесменът, който бе осъден на 13 години затвор за подбудителство за опит за убийство и серия палежи, днес обжалва присъдата си пред Апелативен съд. Прокурорът по делото Красимир Папаризов поиска собственикът на линейката да бъде разпитан, тъй като е направил самопризнания, свързани с делото на първа инстанция, но защитата на подсъдимия - адвокатите Илиян Василев и Сузана Алекова се възпротивиха. И те, и Райфъла очевидно бяха изненадани от обрата, но реагираха скоростно. Съдът не допусна свидетеля, тъй като няма отношение към процеса. 

Всъщност се оказа, че линейката, която е трябвало да бъде запалена е собственост на Иван Станчев, бившата дясна ръка на Райфъла. Той свидетелства по време на делото пред Окръжен съд и тогава даде показания в полза на бившия си работодател. В последствие обаче Станчев е напуснал и започнал собствен бизнес. Купил линейка, което автоматично го превърнала в конкуренция на медицинския център на Червенков. "Започна да ме заплашва, заканваше  се , че ще ми запали колата" коментира той. Според прокурора, той е признал че в първото дело е дал неверни показания и е искал да разкаже истината пред съда. Още двама свидетели очакваха да бъдат разпитани и да дадат показания, но така и не бяха допуснати в залата. 

По данни на TrafficNews.bg двама мъже , които са приели поръчката за палежа на линейката, вчера сутринта са били задържани при акцията на Сточна гара. 

Междувременно при полицейска акция в затвора вчера, от килията на Червенков е конфискуван мобилен телефон.  

Днес по делото бе разпитан и бизнесмена Петър Станчев, който даде показания в полза на Веселин Загорски, който е другият основен обвиняем по делото. Станчев заяви, че преди няколко години той е бил потърсен от Весо Тъпото, който го предупредил, че е получил поръчка да го убие. "Не ми е искал пари, постъпи изключително коректно и даде показания пред полицията и прокуратурата" коментира Станчев. Поръчката е дадена от бизнесмена Николай Георгиев, с когото Станчев не се познавал. 

Съдът бе готов да приключи делото, но адвокатът на Червенков - Илиян Василев поиска справка от прокуратуратура за процедурата, по която са били определени прокурорите по досъдебното производство, тъй като имал съмнение, че това не е станало на принципа на случайното разпределение , а процедурата е опорочена и те са поставени там, заради проблемите, които Червенков е имал с местната власт. 

Припомняме, че преди половин година Окръжният съд даде  най-тежките наказания на петимата съучастници, като взеха предвид извършените от тях редица престъпления. Подсъдимият Атанас Червенков бе осъден на 13 години затвор при първоначален строг режим. Той получи 11 години за подбудителство за опит за убийство на управителя на медицински център Аргир Гяуров, 8 години за подбудителство за опожаряването на автомобилите на ексдепутата Антоний Йорданов и на бившата му любовница Павлина Хараланова, както и 1 година за увреждане на имущество и 2 години за незаконно пренасяне на боеприпаси. Съдът наложи наложи най-тежкото от четирите наказания, като го увеличи с  две  години. 

За 16 години ще влезе зад решетките и другият главен обвиняем - Веселин Загорски, по-известен като Весо Тъпото. Той получи съответно 12, 9 и 3 години по трите обвинения.

Другите трима обвиняеми по делото - Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев бяха осъдени съответно на  6 години, 5 години и 8 месеца и 4 години и 6 месеца.