Полицаят Мирослав Якимов, който пристига първи на катастрофата на бул. „Черни връх", при която загинаха две млади момичета, е познавал лично Георги Семерджиев. Това става ясно от изслушването му като свидетел по делото срещу Семерджиев, който е обвиняем за инцидента, предаде БГНЕС. 

 Пред съда Якимов, който по-късно беше отстранен от работа заради познанството си със Семерджиев, заяви: „По физиономия познавах подсъдимия, знаех, че се казва Семерджиев, имали сме случайни срещи в района, в който работих. Имаше случай, в който го бях спирал пеша. Той има специфичен външен вид и може би съм го запомнил. По Viber съм комуникирал със Семерджиев", разкри той.

Свидетелят отрече да е бил в близки отношения с обвиняемия Семерджиев.

"Отношенията ни със Семерджиев не са близки по никакъв начин. Ние никъде не сме били заедно", категоричен е той.

Той призна, че е ходил да мие колата си на автомивката на Семерджиев и добави, че Симона Радева също го е правила. "Мил съм си личния си автомобил на автомивката му. Не ми е взимал пари. Мил съм я сам с лична козметика, за да не злоупотребявам. Симона Радева също е ходила. Първият път, като отидохме на автомивката, бяхме заедно. Тя преди е спирала Семерджиев в изпълнение на служебните си задължения. Знам, че той я разпозна, когато ходихме на автомивката", уточни Якимов.

Якимов отбеляза, че в нощта, в която се е случила катастрофата, предизвикана от Семерджиев, той е бил на работа (от 19:00 часа до 7:00 часа) и в полицията са получили сигнал около 23:00 часа. "Пристигнахме на местопрестъплението бързо - за 3-4 минути. Първо забелязах такси като участник в ПТП. Видях, че има част от друг автомобил на бул. "Черни връх". Имаше много хора, които викаха", разказа той. По думите му те са успели да запазят местопроизшествието.

"Имаше човек с бели дрехи, които се представи като прокурор. Не съм виждал някой да го проверява. Докато изтласкваме хората, се появи гражданин, който каза, че живее в близост, не е видял ПТП-то, но е видял човек да бяга. Описанието на този човек (бягащия) веднага подадох по станцията, разпоредих на мъжа да остане настрани за допълнителна информация, но после не го видях. Започнахме да търсим свидетели. Разговаряхме с две непълнолетни момичета, който казаха, че са видели как се е случило местопроизшествието", посочи той.

"Имахме телефонен разговор със Симона Радева, знаех, че си е забравила ключовете вкъщи или на автомивката, и знаех, че ще се насочва натам, за да ги вземе.", каза той. При изслушването обаче не стана ясно къде са били забравени ключовете. Якимов посочи, че при проведения телефонен разговор с Радева в нощта на катастрофата, той не е коментирал, че Семерджиев е бил намесен, защото по това време не е знаел дали това е така.

Якимов категорично заяви, че не е знаел, че Семерджиев е бил замесен в катастрофата: "В края на смяната си чух името на Семерджиев от колеги, знаех, че го търсят, но не разбрах в каква връзка", каза още той.

От изслушването на свидетеля стана ясно, че на следващия ден той се е заговорил с Радева за катастрофата.

Семерджиев отговаря за общо 5 престъпления, извършени на 10 юни 2022 г. и на 5 юли 2022 г., припомнят от БГНЕС. В обвинителния акт на прокуратурата пише, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничението е до 50 км в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал на червен светофар. За тежката катастрофа на бул. „Черни връх" обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост на две момичета: 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е извършено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и като цяло случаят е квалифициран като особено тежък. Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор. Случаят предизвика и редица рокади в СДВР.