Мъж бе пребит в асеновградския квартал Долни Воден. Това разказаха очевидци пред TrafficNews.bg. Инцидентът е станал в четвъртък около 1:30 часа.

Потърпевшият Нурай Шериф се е прибирал в квартала, когато забелязал непълнолетно лице да къса предизборни плакати, а на тяхно място да поставя други. Последният е кандидат-депутат от листата  на "ДПС - Ново начало". Именно неговите постери били обект на премахване. 47-годишният мъж направил забележка на момчето.

Паркирайки колата си зад спирка в центъра на квартала, Шериф бил нападнат. Агресивен мъж, вуйчо на непълнолетния, го извадил от автомобила и започнал да го рита и блъска.

Нападателят не криел лицето си. Ударите били предимно в тялото. Жестокият бой продължил няколко минути, докато кандидат депутатът бил повален на земята.

Очевидец се притекъл на помощ. Повикана била линейка и полиция. Медиците са прегледали на място мъжа и са го отвели в лечебно заведение. Потърпевшият Шериф е със счупен крак, научи медията ни.

Междувременно били уведомени близките на кандидат-депутата, които пристигнали на място.

Цяла нощ в квартал Долни Воден е имало засилено полицейско присъствие. Причината – издирване на нападателите. Жителите разказаха, че тема номер едно и днес е бил боят.

По официална информация на ОД МВР – Пловдив, сигналът за побой е бил подаден след полунощ в Долни Воден. На място органите на реда са установили пострадал 47-годишен мъж, който е с фрактура на крака. След издирване в квартала е установен нападателят – 39-годишен, криминално проявен и осъждан.  

Една от версиите, които очевидците представиха пред медията ни, е че лицето, нанесло тежките удари, е привърженик на друга партия - Алианса за права и свободи и приближен до Джевдет Чакъров. Побойникът бил от лицата, които се занимавали с разпространение на предизборни материали на горепосочената политическа партия. Тази информация, обаче, не бе потвърдена от пресцентъра на МВР под тепетата. Разследването продължава.

Медията ни се свърза с потърпевшия Нурай Шериф, който е в болница. Пред наш репортер той потвърди за инцидента, но не изпадна в подробности, тъй като не е в състояние да говори. Мъжът е с тежка травма на корема и с дихателни проблеми.