Спец акция на полицията се е провела в Хисаря и 10 села в региона. Униформени са нахлули в населените места рано тази сутрин.  Проверени са 5 адреса, 2 заложни къщи и игрална зала, 96 автомобила,  119 лица, 4 от които представляващи интерес за полицията.

Два акта са съставени и 2 протокола от НАП, след проверка на 11 търговски обекта.  За нарушения на пътните правила са издадени 3 акта и 23 глоби с фиш.

Превантивната акция е насочена срещу пресичане на всички видове престъпления, включително и свързани с политическите права на гражданите. Такава се проведе днес в Пловдив, в ромските махали.

Акция срещу купения вот! Улиците в Шекера опустяха, магазините затвориха150 души са арестувани през последните дни в Пловдив и областа за различни престъпления

Контролът обхваща незаконното притежание и разпространение на наркотични вещества, акцизни стоки и артикули на защитени търговски марки; спазване на изискванията за придобиване и съхранение на огнестрелно оръжие; търговия с черни и цветни метали; лихварска дейност.

 Работи се и по отношение на придобита информация за извършени кражби, грабежи и други закононарушения. Активно се проверява вероятността за купуване и продаване на гласове на предстоящите избори. Засилени проверки се извършват и по линия на пътната безопасност.

До 16.30 ч. в пловдивския квартал „Шекер махала“ са спрени 179 коли, снета е самоличността на 195 лица, от които 48 с криминалистични регистрации.

Посетени са 7 частни адреси и 8 търговски обекта, в които  данъчни инспектори са съставили 3 акта и 2 констативни протокола за документирани нередности. Както медията ни съобщи, по-рано образувани са две досъдебни производства и предварителна проверка, като е уведомена прокуратурата

Полицейските действия на терен продължават през цялото денонощие, подобни акции са планирани до приключване на изборния процес на 27 октомври.