В Деня на влюбените в Пловдивският районен съд започва делото „Дебора”. Разпоредителното заседание е насрочено за 14 февруари в 13:30 ч. На него трябва да стане ясно как точно ще протече процеса срещу Георги Георгиев. Съдия по делото ще бъде Десислава Порязова. 

Както медията ни писа, няколко са възможните сценарии за протичане на делото. Ако бъде признат за виновен и по трите обвинения Георги Георгиев ще получи едно общо най-тежко наказание, което ще бъде до 10 години. В момента на 26-годишния мъж са повдигнати три обвинения:

Първото е, че на 26 юни 2023 г. в град Стара Загора, с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с макетно ножче на 18 на брой порезни рани по тялото, е причинил на Дебора Михайлова средна телесна повреда, което е довело до разстройство на здравето, временна опасност за живота и обезобразяване на части от тялото. По това обвинение Георги може да получи  наказание от 2 до 10 години затвор.

В същата нощ, той е остригал част от косата в областта на лявата половина на главата с електрическа машинка, като употребил за това сила - удар с юмрук в областта на лицето. За това престъпление законът предвижда до 6 години затвор.

Третото обвинение е, че между месеците април и юни 2023 г. Георгиев е заплашил общо 6 пъти Дебора с убийство. Потенциалното наказание предвидено в НК по това обвинение е до 6 години затвор.

Повече за вариантите, прочетете тук:

В Пловдив започва делото „Дебора”, какви са възможните сценарии?На 26-годишния Георги Георгиев са повдигнати общо 3 обвинения