Отношенията между Илия Йорданов, Тодор Асенов и Иванка Славчева са достойни за високорейтингова индийска телевизионна продукция, но уви, действието в личния им сериал си остава в пловдивското село Калековец. Развръзката, за съжаление, също не пробива в „Боливуд”, а достига единствено до Пловдивския окръжен съд.

Илия Йорданов и Иванка Славчева били женени, но в началото на лятото на 2021 одина се разделили. Иванка напуснала Илия, като според него тя не го обичала и дори я подозирал в изневяра. Жената се прибрала в родното си село Калековец, но до 13 юли Илия всекидневно я молил да се прибере. Не веднъж я е търсил на работното й място – земеделските ниви до Скутаре, с уговорките, че ще ѝ прости всичко.

Тогава Илия разказа пред репортер на TrafficNews, че един ден тя уж се съгласила да се прибере при него и му дала да носи чантата ѝ, а тя щяла да дойде по-късно. Появила се обаче с патрулка, защото била подала жалба, че Илия я е обрал.

След семейна драма заради дамска чанта край Пловдив: Обвиняват мъж в кражба, а той полицаи в побойПо данни на МВР срещу Илия Йорданов има два сигнала за тормоз от съпругата му

Илия от своя страна твърдеше, че е бит от полицаите в дома си и си извадил медицинско. По данни на МВР действително на 13 юли 2021 г. бил подаден сигнал за кражба от Иванка Славчева, както и такъв за тормоз. Това не бил първият сигнал срещу Илия Йорданов. На 25 юни същата година, Славчева се оплакала от тормоз. В обясненията си тогава е заявила, че бившият й съпруг я притеснява на работното й място, заплашвайки я да се прибере при него. Тя не е желала повече да съжителства с Йорданов, тъй като последният системно злоупотребява с алкохол, не работил и се възползвал от нейните финансови доходи.

Историята продължава на 30 юли 2021 г., когато според прокуратурата Илия Йорданов отвлича Иванка Славчева. За негов съучастник тогава е посочен Тодор Асенов. Йорданов и Асенов са подсъдими в настоящето дело именно за отвличането. Кумичното в случая е, че към настоящия момент Илия и Иванка отново са заедно, а Тодор е неоткриваем за властите. Пред магистратите Илия Йорданов обясни, че Тодор му е племенник, ама не точно. Не го бил виждал, въпреки че са комшии, не знаел и телефона му.

В съдебната зала стана ясно, че двамата мъже са с мярка за неотклонение „гаранция”, но неоткриваемият Тодор така ѝ не я бил внесъл сумата по нея. По искане на прокурор Галин Гавраилов мярката на Асенов беше изменена в „задържане под стража” и той вече е обявен за общодържавно издирване.

За следващото заседание на 28 юни ще бъде изготвена справка за задграничните пътувания на Тодор Асенов и ще се провери дали не е в затвора или ареста. Ще бъде поискана и справка от НОИ дали се осигурява, за да се види дали работи някъде на трудов договор.

Криминално проявен, отвлякъл с приятел бившата си, не дойде в съдаАдвокатите на двамата подсъдими не могат да се свържат с тях