Пловдивчанин прекара една нощ в ареста и бе глобен по указа за борба с дребното хулиганство след скандал пред известен ресторант в Тракия.

Екшънът се разиграл преди седмица на паркинга на ритейл парк. Пловдивчанинът се изнервил заради паркомясто пред известна верига ресторанти. Той се качил на автомобила си и с потеглил рязко. Двама полицаи обаче го забелязали, веднага го спрели, поискали му документите и го помолили да слезе от колата.

Вече афектиран от предходната ситуация, мъжът започнал да буйства. Говорил на висок тон и дори си позволил да ругае:

„Вие сте глупаци, какви сте, за да ме проверявате всеки ден, ще видите какво ще ви се случи, ще бъдете уволнени!“, крещял пловдивчанинът на униформените. Естествено, последвал арест.

Така мъжът прекарал нощта зад решетките. В Пето районно той е бил санкциониран по указа за борба за дребно хулиганство, а по-късно се изправил пред Районен съд за определяне размера на наказанието.

Пред магистратите пловдивчанинът изразил съжаление за казаните думи, извинил се и на униформените. В крайна сметка Районен съд взема решението да го санкционира финансово, налагайки му 200 лева глоба.

„Този размер на административното наказание според съда в максимална степен ще спомогне за превъзпитанието на нарушителя, като в същото време се спазва и принципа за пропорционалност между обществената опасност на деянието и тежестта на използваната репресия”, се казва в решението на Районен съд.