Бременна жена е била отвлечена и заплашена с убийство и побой, а приятелят ѝ е бил нападнат от група мъже. Екшънът се разиграл на 20 октомври в Мездра, съобщиха от Окръжна прокуратура - Враца.

Около 21 ч. млад мъж с инициали К.Г. насилствено качил жената в автомобил, който бил управляван от 26-годишния М.К. Междувременно друго лице с инициали Ш.Ш. нанесло удар в лицето на приятеля на пострадалата бременна Б.Б.

Нападателите заедно с присъстващия на мястото В.А. отпътували за Криводол. На следващия ден Ш.Ш. и М.К. отправили закани с убийство и побой спрямо жената.

Окръжна прокуратура – Враца ръководи разследване за отвличане на жената. По делото са извършени разпити, събрани са доказателства за виновността на участниците в престъплението – Ш.Ш., на 29 години, В.А., на 37 години, К.Г., на 24 години, и М.К., на 26 години.

Прокуратурата е внесла в съда искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите подосъдебно производство за отвличане на бременна жена от повече от две лица.

Според държавното обвинение е налице обосновано предположение за авторството на деянието, касаещо обвиняемите Ш.Ш., М.К. и К.Г. Съществува реална опасност те да извършат престъпление и да се укрият. Обвиняемият В.А. е с мярка за неотклонение „подписка“.

За извършеното престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 до 15 години. Предстои произнасянето на съда по внесеното от прокуратурата искане.