Бившият полицай Венцислав Караджов се е барикадирал в жилище в Пловдив, като отказва да излезе и да се предаде на полицията, научи TrafficNews. Това се случва, след като днес ВКС го призна за виновен за убийството на родителите му -  Цветан и Божура преди 8 години.  

Караджов изкара 7 години в ареста, а през февруари 2023 година бе пуснат под домашен арест.  След днешното решение той е трябвало да бъде задържан отново от съдебните власти. Когато чул присъдата си, той е свалил гривната си и е излязъл от адреса, в който е регистриран. В момента е барикадиран в жилище и отказва да го напусне. Той е крещял, че жив от него няма да излезе. Не е ясно дали мъжът е въоръжен, на място има много полиция, разказаха живеещи в района. 

Припомняме, че  на 17 май 2016 г., съседка намира телата на родителите на Караджов с 8 куршума в тях. До последно той е отричаше да ги е убил заради наследство.

Доживотната присъда беше произнесена от Окръжния съд в Пловдив още през 2018 година,  а след това бе връщано няколко пъти през различните инстанции. В крайна сметка ВКС намери за безспорно установени, че родителите му се убити на 15 май, а всички доказателства сочат, че Караджов е извършител. Това е въпреки, че пистолетът така и не бе намерен, както и други преки доказателства.  За  ВКС и косвените доказателства са достатъчни, защото по делото има изобилни данни за крайно влошени отношения на Караджов с родителите му, които отказвали да му прехвърлят семейния имот.

Очаквайте подробности!

Ще бъде ли признат за виновен Караджов? Делото за убийството на родителите му - на финалаПрокуратурата иска „доживотен затвор" без право на замяна

Потвърдиха за трети път доживотната присъда на полицая Караджов, убил родителите си в Пловдив