Притеснени родители от Оряхово търсят децата си чрез социалните мрежи, след като те изчезнали и не се прибрали снощи. Вчера следобед 12-годишните Орлин и Любомир излезли заедно, за да си играят. Няколко часа по-късно обаче в дома на Орлин.

Близка на двете деца разказа, че тъй като Оряхово е малък град, момчетата са решили, че до родителите им е стигнала лъжата за потрошените прозорци. Затова те не искат да се приберат у дома, тъй като се притесняват от наказанията, които могат да получат, връщайки се вкъщи. Децата нямат мобилни телефони, което прави осъществяването на връзка с тях невъзможно към момента.

Родители на децата са категорични, че те няма от какво да се страхуват, дори и да са извършили някоя пакост. Те се молят момчетата час по-скоро да се приберат у дома, тъй като притеснението им расте всяка минута. Вече е подаден сигнал за изчезването на децата в районното управление на Оряхово. От там обаче казали на родителите, че е необходимо да изминат 24 часа от тяхното изчезване и едва тогава те ще бъдат обявени за издирване.