С белезници на ръцете и под конвой, участниците в ОПГ-то,  занимаващо се с обир на казина, бяха доведени в Окръжен съд. Те застанаха пред магистратите, след като от прокуратурата поискаха постоянен арест.

Припомняме, че групата от седем мъже и една жена е оперирала на различни области в страната- Смолян, Пловдив, Стара Загора, Плевен , Плевен. Балабанов е сформирал организираната престъпна група, която е обирала казина, посредством манипулация на игрални автомати. Действали са, като  чрез външно устройство се провокира автомата, така че да генерира джакпот.

Всички те са привлечени като обвиняеми за компютърни престъпления и пране на пари. Спрямо ръководителя има обвинение за организиране на ОПГ, а срещу останалите - обвинения за участие в ОПГ. Наказанието за тартора Цило Балабанов, което Наказателният кодекс предвижда е от 5 до 15 години, а за останалите от 3 до 8 години.  

Тарторът на ОПГ-то, хаквало казина, е с дебело криминално досиеЦило Балабанов е съдружник в пловдивска фирма за фотоволтаици

Пред магистратите защитниците на подсъдимите заявиха, че все още не са се запознали с материалите по делото и поискаха почивка. В залата на Окръжен съд стана ясно, че в кориците по делото има налични секретни материали.. Поради тази причина, заседанието ще се гледа при закрити врати.