Пловдивчанинът Георги Палаханов е мъжът, намерен мъртъв в жилището си, на 29 ноември следобед, научи TrafficNews.bg. 34-годишният Георги сам е посегнал на живота си, като за целта е използвал незаконно притежаван преработен газов пистолет. 

В момента, тялото му се намира в Съдебна медицина за аутопсия. По случая се води разследване, за да бъдат изяснени причините, довели до фаталното решение за самоубийство. Разследващите са категорични, че няма данни за чужда намеса. Младият мъж не е оставил предсмъртно писмо.

Тялото било открито от майка му, която живее в пловдивско село. Георги не вдигал телефона си и всеки опит на жената да се свърже със сина си бил неуспешен. Водена от лошо предчувствие, тя решила да дойде до Пловдив, където той имал свое жилище. Отваряйки вратата на апартамента, тя открила тялото му в локва кръв, а до него и газовия пистолет, като първоначално решила, че е убит. След това жената позвънила на телефона 112, а на мястото на инцидента незабавно пристигнали екипи на Криминална полиция и линейка. 

За печалната вест е уведомен и братът на Георги, който от дълго време живее и работи в Япония и вече пътува към България.

Георги Палаханов няколко години е работил като международен шофьор, но спрял, защото се чувствал изморен и пренатоварен от работата. Близки до него споделят, че е "обичал чашката", но е имало и период, в който напълно е отказал алкохола. Отскоро обаче, той отново започнал да посяга към него. 

Пловдивчанинът е имал сериозна връзка с момиче, с което се е разделил преди година, но какво точно е подтикнало младия мъж да сложи край на живота си, все още не е ясно.