Мъжът, чиято жена бе открита мъртва в Сопот, е арестуван. Спрямо него е било повдигнато обвинение за смърт по непредпазливос.

В понеделник е бил получен сигнал на тел. 112 за това, че в Сопот, от апартамент в жилищен блок се усеща силна неприятна миризма. На място са пристигнали полицейски и медицински екипи, като в една от стаите открили починала жена. Установено било, че тя е на 67 години, съпруга е на Васил С., и е починала преди няколко дни след възникнал инцидент между двамата.   

Незабавно са започнали действия по разследването – огледи, разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза за установяване на датата, на която е починала жената, както и причината за смъртта и др.

Обвиняемият Васил  задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като в този срок ще се прецени дали да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.  

Откриха полуразложен труп на жена в Пловдивско, съпругът й живял няколко дни с негоИ двамата системно злоупотребявали с алкохол