Ботев Пловдив ще играе на футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“ или дори стадион „Георги Бенковски в Пазарджик от новия сезон. С тази „новина“ гръмнаха редица медии у нас, като се позовават на „вътрешна информация“ от клуба.

Причината – Община Пловдив спъва развитието на клуба, като не им дава да си построят голям фенмагазин на стадион „Христо Ботев“ – незаконно…

Информацията би била достойна за 1 април или сайтове като „Неновините“, но за съжаление, тя е „достоверна“. Подпечатана е от мозъчния тръст на собственика на клуба Антон Зингаревич, в който влизат освен руските му довереници, така и бивши генерали от ДС, държавни служители и дори общински съветници.

Да заплашиш, че ще изкараш отбора от стадион „Христо Ботев“, за който феновете на „канарчетата“ бленуваха повече от десетилетие и водиха десетки битки, е най-малко неуважение към тях. Неуважение е към държавата и Община Пловдив, които преведоха десетки милиони левове от джобовете на данъкоплатците, Ботев да имат най-модерния стадион в България.  

Всичко това заради отказа на кмета да даде на ръководството на клуба да обсеби общинска собственост и да я ползва безплатно. Всъщност, това можеше да се очаква, защото явно номерът „минава“.

От самото откриване на стадиона, ръководството на клуба ползва без правно основание т.нар. „скайбоксове“. Това се помещения, които те нито имат право да ползват, нито да отдават. Въпреки това всяка година в джобовете на клуба влизат стотици хиляди левове от помещения, които са на Община Пловдив.  Дали се дават за клуба? Това е въпрос, на който не може да се отговори, тъй като няма никаква публичност в разходването на средствата от футболния клуб.

В същото време Ботев, който превежда по-малко от 5600 лева на месец за стадиона – не плаща никакви данъци. Самите те са в пъти повече от годишния наем на Колежа, а те са за сметка на… Община Пловдив.

Така освен, че с парите на данъкоплатците се строи стадиона, издръжката му на практика ляга също на тях.

Вместо благодарност, от ръководството на Ботев  се сърдят, тъй като „не срещат подкрепа“ от градските власти и за това ще вадят отбора от Колежа заради едно помещение. Феновете на „жълто-черните“ ще се върнат в Коматево, а клубът ще се откаже от приходи за милиони, тъй като са сърдити на кмета… Мозъчният тръст на Зингаревич този път удари дъното в опитите да извие ръцете на Община Пловдив. За съжаление, обаче това показва огромната самозабрава на шефовете на клуба, а и пълно неуважение към феновете и кмета на града.

Всъщност, единственият, който може да си тръгне от Колежа след края на сезона е Душан Керкез. Треньорът, който най-после успя да отговори на стандартите на клуба и феновете за игра и резултати. Видимо обаче има разногласия между него и ръководството на Ботев.

Така че вместо клубът да вади Ботев от Колежа, да се опита да задържи Керкез на него. Защото има огромната опасност „канарчетата“ да влязат пак в спиралата с отчайваща игра и резултати.

Очаквайте продължение – как ръководството на клуба държи без правно основание редица помещения на Колежа, включително и скайбокосовете, колко са данъците на стадиона и кой ги поема, плаща ли си налозите ръководството на клуба!  

Напрежение на Колежа: Спряха незаконно строителство от ръководството на БотевДве строителни бригади влезли посред нощ на стадиона, викнаха полиция