Изборният ден в различните области в страната протича нормално. На места обаче са отчетени технически проблеми с машините, които се отстраняват с помощта на техници. Част от съставите на секционните избирателни комисии не са се явили, като се е наложила спешната им подмяна. 

В Област Пазарджик изборите започнаха в спокойна обстановка. Предприети са необходимите мерки и дейности за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и спокойното протичане на изборния ден, информират от МВР. Служителите от структурите още вчера поели за охрана всички секции в региона. За цялостното обезпечаване на парламентарните избори в областта са ангажирани над 600 служители на вътрешното министерство.

Междувременно изборният ден в област Видин е открит при леки технически смущения. 2 машини са имали проблем с началните отчети, а други две - с издаването на разписки. Извикани са техници, които работят по отстраняването на проблемите. В някои секции не са се явили членове и зам.- председатели. Те вече са заменени, съобщи председателят на РИК Даниел Боянов.

4 пък са били машините в неизправност в област Кърджали, където са разкрити 541 секции, обяви председателят на РИК Беркант Барзад. Едно от устройствата въобще не е сработило, а други две са вадили празни бюлетини или вотът върху тях е бил нечетлив. Четвъртата машина е разпечатвала бюлетините с дата 23 октомври, но по-късно проблемът е бил отстранен. Очаква се техниците да кажат дали е възможно техническите проблеми при трите устройства да бъде разрешен или в секциите трябва да се премине изцяло към гласуване с хартия.

А четирима членове на секционна избирателна комисия не се явиха във Велико Търново. Те са били заменени от други членове и към момента изборния ден в града преминава спокойно. На фона избирателна активност в страната, в Асенова махала избирателната активност е много висока. Гласува се и с хартиени бюлетини, и с машини. 

В Благоевград пък над 50% от състава на секционните избирателни комисии в областта е подменен. По първоначални данни това не се отразява негативно на вота, всички секции са отворили навреме.