Очаквано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще води листата на ГЕРБ в Пловдив. Тази сутрин от партията регистрираха листата си в 16 РИК, като документите бяха внесени от областния координатор и кмет на Пловдив Костадин Димитров.

Самият той ще бъде втори след Борисов в листата, като това е политиката, която бе анонсирана от ГЕРБ – включването на успешните кметове  в листата. Костадин Димитров не отговори директно на въпроса дали, ако бъде избран за депутат, ще отиде в София, но недвусмислено заяви, че работата му в листата е да се постигне добър резултат.

„Имаме важни проекти в Пловдив, които трябва да бъдат завършени, но не могат без държавно финансиране. Стадионите, Околовръстното – все проекти,  които трябва да бъдат довършени. Този 4-годишен застой се отрази на големите градове. Влизаме в тази кампания, за да разкажем за тези обекти от човек на човек. Нашето присъствие в листите цели да има по-добър резултат за града. Последните парламентарни избори  имахме добър резултат, но искаме да го надградим”, заяви кметът.  За кампанията той излиза в неплатен отпуск, като Община Пловдив ще бъде ръководена от зам.-кмета по екология Иван Стоянов.

На трето и четвърто място са бившият председател на СОС Георги Георгиев, а зад него друг софийски кадър на ГЕРБ – Тервел Георгиев. Пети е зам.-кметът на Тракия и председател на младежката организация на ГЕРБ – Красимир Терзиев. След него – Даниела Джена, която бе депутат в последния парламент.

1.Бойко Методиев Борисов

2.Костадин Димитров Димитров

3.Георги Валентинов Георгиев

4.Тервел Николов Георгиев

5.Красимир Бориславов Терзиев

6.Даниела Кирилова Дженева

7.Фиданка Иванова Кацарева

8.Валерия Тодорова Славова

9.Десислава Красимирова Георгиева

10.Антон Георгиев Георгиев

11.Веселина Петрова Ботева

12.Борислава Иванова Вичева

13.Илиян Донев Тиганвев

14.Веселин Василев Стойков

15.Величка Стоилова Христозова

16.Петър Христов Ганев

17.Мирослав Тенев Тенев

18.Христина Илиева Кашилска

19.Димитрина Иванова Илиева

20.Петър Георгиев Троянов

21.Станимир Иванов Чолаков

22.Никола Марков Ташев

23.Адриана Димитрова Генчева