Няколко машини в различни избирателни секции в Пловдив са отказали и се е наложило на хората да гласуват на хартия, сигнализират читатели на TrafficNews. Една от секциите е в НУ “Петко Р. Славейков” в „Каменица 2”, друга е в район „Южен”.

Има данни и за неработещи машини и в район „Източен“, като в 69 СИК се наложи машината да преустанови работа заради развален принтер, предадоха от 16 РИК.

Проблем има с машините в някои от секциите и в областта. На хората в засегнатите секции се дава да гласуват с хартиени бюлетини. Седем машини са създали проблем, като четири от тях се намират в секции в Асеновград. По една машина се е развалила в Стамболийски, Карлово и Съединение. За три от секциите е дадено указание за прекратяване на машинно гласуване и преминаване изцяло на хартия. Единствено тази в Съединение е дала софтуерен проблем.

Най-честите проблеми са, че хората не изчакват звуковия сигнал на машината и издърпват листчето, което води до блокиране на машината. Други въобще не са започнали работа, като въобще не се е сменила датата.